skip to Main Content
Autorijbewijs Halen

Autorijbewijs halen

De tops en tips van het behalen van je autorijbewijs

Als je 16,5 bent geweest, mag je beginnen met rijlessen. Vooral met het oog op je aankomende studie, kan het handig zijn om je rijbewijs alvast te hebben. Naast de vele voordelen is het, zoals met alles, ook slim om op bepaalde zaken te letten. Dus hierbij enkele tops en tips voor het halen van je rijbewijs.

Top: het brengt veel vrijheid met zich mee

Nu zit je nog vast aan je fiets, openbaar vervoer of je ouders die je ergens naartoe moeten halen of brengen. Met je rijbewijs in de pocket zul je tijdens je studie meer vrijheid ervaren dan ooit tevoren! Je zult makkelijker van a naar b kunnen en je zult je vrienden blij kunnen maken dat je ze makkelijk kan vervoeren.

Tip: let goed op de vaak hoge prijzen

Belangrijk om te beseffen is dat rijlessen vaak duur zijn. Natuurlijk kun je je ouders vragen of ze willen bijspringen, maar het is altijd slim om je te oriënteren op de juiste rijschool voor jou. Dit kan in je studiestad zijn of in je eventuele geboorteplaats. Denk eraan dat de goedkoopste rijschool niet meteen de voordeligste is. Omdat de lessen vaak van mindere kwaliteit zijn, moet je meer lessen nemen om te slagen.

Top: je hebt straks een betere kans op een baan

Zowel op de korte als de lange termijn, vergroot het hebben van een rijbewijs de kans op een baan. Er zijn veel vakgebieden waarbij het hebben van een rijbewijs niet alleen gewenst maar zelfs essentieel is. Ben je van plan om in de toekomst bijvoorbeeld een studie in transportsector of de bezorging te gaan doen? Dan is een rijbewijs meer dan handig! Hoe eerder je het leert, hoe meer ervaren je straks al bent als chauffeur. Ook zul je later als je ouder bent, minder de tijd hebben om te lessen.

Tip: let goed op de risico’s

De statistieken liegen er niet om: bij de meeste ongevallen zijn bestuurders onder de 21 betrokken. Wat hieraan bijdraagt is dat jongeren vaak oudere, en daarmee minder betrouwbare, voertuigen aanschaffen. Wees dus extra alert wanneer je de eerste paar jaar met je nieuwe rijbewijs de weg op gaat. Let er ook op dat je een goede auto aanschaft als eerste wagentje. Je ouders of iemand anders in je kennissenkring die er verstand van heeft, kan hier ongetwijfeld bij helpen.

Benieuwd naar meer tips voor jou als student? Hou dan vooral ons blog in de gaten.

Back To Top