skip to Main Content
Payroll Voor Studenten

Payroll voor studenten

Veel studenten in dienst? Ga voor payrolling!

Studenten in dienst nemen is voor veel bedrijven heel gunstig. Studenten zijn namelijk veel vaker op zoek naar tijdelijke baantjes. Dit geeft een werkgever ook veel vrijheid. Studenten aannemen is ideaal wanneer je in het werk veel te maken hebt met onregelmatige roosters, onregelmatige werktijden of kortlopende projecten. Aan de andere kant heeft dit wel als nadeel dat de administratie vaak wat meer werk is. Daarom is het slim om te kiezen voor payroll wanneer je veel studenten in dienst hebt. Wij vertellen je hier waarom.

Studenten zorgen voor extra administratieve rompslomp

Studenten zijn vaker op zoek naar een baantje voor kortere tijd of voor weinig uren in de week. Ze zoeken werk om te combineren met hun studie of voor in de zomervakantie. Hierdoor heeft een bedrijf dat veel studenten in dienst heeft, veel vaker te maken met kortlopende contracten. Het kost veel tijd en gedoe om dit allemaal netjes bij te houden. Kies daarom voor payroll. Het payrollbedrijf neemt dan de volledige loon- arbo en personeelsadministratie op zich, met de bijbehorende risico’s.

Payroll in de zomervakantie

In de zomervakantie zijn veel studenten op zoek naar een baantje. En ook veel bedrijven kunnen de hulp dan goed gebruiken, vooral in de horeca. Schakel daarom een bedrijf in voor payroll in de horeca. Zo weet je zeker dat je deze zomer genoeg studenten in dienst hebt om iedereen te kunnen bedienen. Het payrollbedrijf regelt de contracten, de vakantiedagen en het uitbetalen van het salaris en het vakantiegeld.

De voordelen van payroll

  • Geen werkgeversrisico
  • Geen contractuele verplichtingen naar de student toe
  • Geen tijd kwijt aan de administratie
  • Je bespaart op de kosten van de loonadministratie
  • Je blijft zelf bepalen wie je wel of niet aanneemt

Ben je zelf een student, en zoek je een leuke nieuwe baan? Lees dan dit blog voor bruikbare tips!

Back To Top