skip to Main Content
De Weg Naar Vrijheid Begint Met Je Eerste Rijles

De weg naar vrijheid begint met je eerste rijles

Wat te verwachten bij je eerste rijles

Als student ervaar je steeds meer vrijheid, vooral wanneer je een eigen auto hebt. Dan kun je gaan en staan waar je wil! Maar dan moet je natuurlijk wel eerst je eigen rijbewijs hebben. Daarom heb je contact opgenomen met een rijschool in Eindhoven, en begin je binnenkort met je eerste rijles. Maar wat kun je eigenlijk precies verwachten van je eerste rijles? In dit blog vertellen we er meer over.

Je eerste proefles

Je hoeft niet bang te zijn dat je tijdens je eerste les al meteen de snelweg op moet. De eerste les is meestal een proefles. De instructeur houdt eerst een praatje met je. Hij vertelt de werkwijze van de rijschool, wat zijn aanpak is, hoe de rijlessen in elkaar zitten, enzovoorts. Vervolgens leert hij je hoe je de auto goed af moet stellen. Je moet bijvoorbeeld de spiegels zo draaien dat je alles om je heen goed kunt zien, en de stoel in de juiste positie zetten. Dan is het tijd om op weg te gaan. In het begin hoef je waarschijnlijk alleen maar te sturen. De instructeur heeft namelijk zijn eigen set pedalen aan de passagierskant. Vaak vindt de eerste les plaats op een rustig stuk weg zoals een industrieterrein. Hier leer je om te schakelen en leer je de instructeur en de auto een beetje kennen. Tijdens de eerste les wordt bij veel mensen de angst al deels weggehaald.

Het overkomen van rijangst

De eerste rijles bij een rijschool in Eindhoven is altijd spannend. Dat is niet meer dan normaal. Je zult merken dat het rijden al snel een gewoonte wordt wanneer je wat meer ervaring hebt met het uitvoeren van de handelingen (sturen, schakelen, remmen en gas geven, maar ook de weg in de gaten houden, in de spiegels kijken en borden lezen). Heb je echt last van rijangst? Geef dit meteen aan bij je rijinstructeur. Die heeft daar hoogstwaarschijnlijk veel ervaring mee, en kan je helpen om de angst te overkomen. Zo kun jij in een mum van tijd zonder zorgen op weg. Bovendien hoef je ook niet bang te zijn dat je tijdens je eerste les een ongeluk veroorzaakt. De rijinstructeur is namelijk getraind om dit te voorkomen, en zoals eerder al genoemd werd heeft hij bovendien zijn eigen set pedalen. Zo kan hij op tijd remmen.

Wij plaatsen vaak interessante artikelen over dingen waar studenten zich mee bezig houden. Ben jij student? Breng dan regelmatig een bezoekje aan de site, en blijf op de hoogte!

Back To Top