skip to Main Content
Uitstelgedrag Bij Studenten

Uitstelgedrag bij studenten

Heb jij ook weleens last van uitstelgedrag? Iedere student heeft er weleens last van: studieontwijkend gedrag en uitstellen. Studenten beginnen dan later aan de opdracht, dan ze hadden voorgenomen. Studenten hebben hierdoor dan vaak moeite met het behalen van deadlines en toetsen.

 

Uitstelgedrag bij studenten

Studenten raken tegenwoordig steeds meer afgeleid van andere dingen, terwijl ze willen studeren. De plaats van de uitgestelde taken wordt vaak ingenomen door andere dingen. Social-media speelt een belangrijke rol bij de afleiding van studenten. Studenten willen vaak in de gaten houden, of er al nieuwe meldingen binnen zijn gekomen. Het gaat met name om: Facebook, Whatsapp en Instagram Studenten willen vaak de hele dag online zijn. Hierdoor hebben steeds meer studenten last van afleiding. Het negatieve effect is dat studenten zich steeds minder lang kunnen concentreren op de taken.

 

Middelen tegen uitstelgedrag

Het eerste wat de studenten kunnen doen is de telefoon wegleggen en de meldingen uitzetten. Studenten nemen de telefoon overal naar toe, maar dit is vaak onnodig. Het beste kunnen ze de telefoon op stil zetten en uitzetten.

Studenten kunnen het beste ook naar een stille ruimte toelopen en iedereen laten weten dat ze gaan studeren. Het werkt ook goed als studenten ritme aanhouden voor het studeren. Het gaat om op vaste dagen met vaste tijden te studeren. Het is goed als de studenten om de zoveel tijd van onderwerp wisselen. Anders wordt het al snel lang en saai. Na elke 2 uur studeren helpt het om steeds 5 minuten pauze te nemen, dit zorgt voor een betere concentratie.

Het is ook belangrijk dat studenten een effectieve studiemethode hanteren voor de toetsen. Een goede studiemethode kan de student ook tijd besparen. Het gaat om niet alleen maar lezen, maar ook om veel tentamens te oefenen en naar de les te gaan. Als studenten geen effectieve studiemethode gebruiken kan het al snel saai worden en gaat dat ten kostte van de concentratie.

Back To Top